Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

După 15 mai, toată lumea va purta, obligatoriu, măști de protecție în spațiile comune închise

Publicat: miercuri, 22 Aprilie 2020 , ora 16.36
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

După 15 mai, toată lumea este obligată să poarte măști de protecție în spațiile comune închise, dar și în mijloacele de transport în comun, a anunțat în această după-amiază președintele țării, Klaus Iohannis.


Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării”, a spus Klaus Iohannis.


După data de 15 mai, ne vom putea deplasa în spațiul public fără să mai completăm vreo declarație pe propria raspundere, însă multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare, cum ar fi cele pentru adunările publice, a mai declarat Klaus Iohannis.


„După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci nu vom prelungi restricțiile pe deplasării individuale sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem […] Până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare. Stați acasă! Viața nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii”, a adăugat Președintele României.


Acum, autoritățile lucrează la elaborarea unui plan concret pentru revenirea elevilor la școală, a mai anunțat Klaus Iohannis.

Saviana Russu