Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al Forțelor Terestre. Peste 1 milion de români își sărbătoresc onomastica

Publicat: joi, 23 Aprilie 2020 , ora 13.00
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro

Peste un milion de români își serbează, astăzi, onomastica. Potrivit Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, peste 680.000 de bărbați și peste 380.000 de femei poartă numele Gheorghe sau derivate ale acestuia precum George, Gheorghiță, Georgiana, Georgeta etc.

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai importanți martiri creștini din secolul al 4-lea, este și patronul spiritual al Forțelor Terestre Române.

Reprezentat în iconografie călare pe un cal și străpungând cu sulița un balaur, Sfântul Gheorghe a rămas peste veacuri ca model de curaj în lupta cu diavolul.

Icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință care se lupta cu balaurii, era pictată sau cusută pe steagurile de luptă ale lui Ștefan cel Mare, Sfântul Gheorghe fiind ocrotitorul armatei domnului moldovean.


Mai multe informații, aici:

http://www.rador.ro/2020/04/23/documentar-sfantul-mare-mucenic-gheorghe-purtatorul-de-biruinta-5/

Radio România Brașov FM