Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

1,5 miliarde de euro din bani europeni, destinați României pentru combaterea crizei economice

Publicat: joi, 23 Aprilie 2020 , ora 14.33

Președintele Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație de presă, în jurul prânzului și a spus că România primește 1,5 miliarde de euro din bani europeni pentru a finanța mai multe sectoare.


Președintele Iohannis a transmis că este nevoie de un program masiv de investiții, la nivelul Uniunii, pentru a ajuta industriile esențiale și cele afectate cel mai puternic de pandemie și de solidaritate pentru a trece peste această criză.

Klaus Iohannis a precizat și cum vor fi folosiți banii venți de la Bruxelles:

Prin măsurile luate la nivel european, a fost deja până în prezent mobilizată pentru România o sumă de peste un miliard și jumătate de euro din actualul buget multianual al Uniunii. Astfel, ca să dau niște exemple, 750 de milioane de euro sunt fonduri pentru susținerea IMM-urilor afectate de criză, 350 de milioane pentru achiziția de echipamente medicale. 300 de milioane de euro pentru susținerea șomajului tehnic, 120 de milioane euro, atenție, stimulente de risc pentru cadrele medicale și 30 de milioane de euro pentru susținerea asistenților sociali, implicați în acțiunile de sprijin pentru grupurile vulnerabile”.


Președintele Klaus Iohannis a mai spus că România încă este pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul infectărilor cu Covid – 19 și că românii trebuie să respecte cu strictețe regulile de igienă și distanțare socială.

Nucu Jalea