Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

75% din salariu pentru familiile cadrelor medicale care și-au pierdut viața din cauza COVID-19

Publicat: joi, 23 Aprilie 2020 , ora 17.53
Sursa foto AGERPRES/EPA
Sursa foto AGERPRES/EPA

Camera Deputaților a adoptat astăzi ca for decizional mai multe proiecte de lege, între care inițiativa social-democraților prin care se acordă pensie de urmaș în valoare de 75% din salariu soțului supraviețuitor și copiilor cadrelor medicale care și-au pierdut viața în lupta cu noul coronavirus, potrivit Radio România Actualități.


A fost aprobată și acordarea unei bonificații de 10% pentru cei care își plătesc impozitele la termen.


Cu majoritate de voturi au trecut și modificările propuse de PSD la Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se amână plata ratelor la cerere până la 31 decembrie. Social-democrații au reușit să impună mai multe amendamente prin care este eliminată dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit; vor beneficia de prevederile legii și restanțierii, dar și firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei și nu cu 25% cum a stabilit guvernul. Va fi totodată acceptată amânarea ratelor până la 18 luni pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei.


PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse actului normativ.


Liberalii spun că vor acționa la fel și în cazul proiectului de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților în calitatea de for decizional prin care anul acesta mandatele aleșilor locali se prelungesc cu șase luni de la momentul încetării stării de urgență. Documentul inițiat de PSD, UDMR, Pro România și deputații neafiliați prevede că data alegerilor locale este stabilită de Parlament prin lege organică.

Sursa articol Radio România Actualități

Radio România Brașov FM