Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Stimulente de risc destinate cadrelor medicale

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 13.45
Sursa foto AGERPRES/EPA
Sursa foto AGERPRES/EPA

Stimulentele de risc destinate cadrelor medicale care tratează bolnavii de COVID-19 vor fi acordate începând cu luna mai, a declarat  la Radio România Actualități ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș. 

Pentru a beneficia însă de aceste drepturi salariale, trebuie îndeplinite două condiții, a mai precizat ministrul Boloș. Prima, să fie implicat personalul medical în tratamentul direct al bolnavilor infectați cu coronavirus, și a doua condiție - personalul să fie numit prin decizia conducătorului unității sanitare, astfel încât întreaga categorie de cadre medicale implicate în această perioadă în tratamentul bolnavilor să poată beneficia de stimulentul net de 2.250 de lei pe lună. Acestea se vor acorda începând cu drepturile salariale aferente lunii aprilie, care sunt scadente în luna mai, adică data plății drepturilor salariale pentru luna aprilie este data de la care vor beneficia de aceste drepturi.

Ministrul Marcel Boloș a mai precizat că a discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Casei de Asigurări de Sănătate, pentru a clarifica mecanismul de plată și de decontare a acestui stimulent financiar.

120 de milioane de euro sunt alocate pentru aceste plăți, bani proveniți din fonduri europene.
Radio România Brașov FM