Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Austria are nevoie de lucrători români în sistemul de îngrijire a persoanelor

Publicat: sâmbătă, 25 Aprilie 2020 , ora 14.04
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

După un adevărat exod al românilor care au plecat să muncească în agricultură, în Germania, la cules de sparanghel, Austria anunță acum că vrea lucrători din țara noastră care să muncească în sistemul de îngrijire a persoanelor.


În loc să folosească transportul cu avionul, așa cum a procedat Germania, Austria a decis să introducă un tren de noapte pe ruta Timișoara - Viena, care săptămânal, începând cu 2 mai, va prelua lucrători din țara noastră.


Potrivit Reuters, ministrul austriac al afacerilor europene spune că, în pofida închiderii granițelor, a fost pus la punct un coridor comun pentru lucrătorii din România. Ieri însă, ministrul transporturilor, Lucian Bode, a afirmat că nu există nici o solicitare oficială în acest sens din partea Austriei, dar dacă se va ajunge la operaționalizarea unui astfel de tren, această activitate se va desfășura după regulile statului român, a mai afirmat ministrul transporturilor, Lucian Bode.

Radio România Brașov FM