Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turismul, puternic afectat de pandemia de COVID-19. Reprezentanții sectorului turistic sunt totuși optimiști

Publicat: duminică, 26 Aprilie 2020 , ora 16.46
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Sectorul turistic a fost puternic afectat de situația generată de pandemia de COVID-19. 90% dintre hotelurile din România sunt închise, iar 150.000 din cei 180.000 de angajați din industria HORECA sunt în șomaj tehnic sau au fost concediați, a declarat Răzvan Pascu, reprezentantul unei mari companii de marketing și relații publice, potrivit Radio România Actualități.


Răzvan Pascu a fost de părere că situația pe care o traversăm ar putea reprezenta oportunitatea pentru turismul românesc.

Este clar, comportamentul turistului se va schimba. Cel mai probabil, nu vor mai prefera să alegă hoteluri mari, de genul "all inclusive" din Turcia, unde să se înghesie cu o mie de oameni la micul dejun și, atunci, va alege alte variante de călătorie. Eu cred sincer că în perioada următoare călătoriile cu mașina vor redeveni în trend și călătoriile în natură, cumva comportamentul oamenilor se va schimba. Poate fi o oportunitate și să promovăm România ca un destinație altfel, o destinație care îți oferă variante de a călătorii, astfel încât să nu te aglomerezi cu toată lumea și cred că pe un termen 2-3 ani de zile aceasta ar trebui să fie strategia României, dacă Guvernul ar vedea asta ca o prioritate”, a spus Răzvan Pascu.


Și Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane crede că în România va fi turism începând cu luna iunie.

„Eu cred că va fi turism în România începând din luna iunie - iulie, dar va fi altfel. Sunt foarte mulți care fac eforturi […] Veți vedea că hotelurile și restaurantele din România se pregătesc intens și va fi un alt fel de a fi împreună acolo, dar vom fi deschiși și cred că lucrurile se vor relua începând din 1 iunie”, a spus Dragoș Anastasiu, la un post de televiziune.


Anastasiu a adăugat și care sunt posibile măsuri ce ar putea fi implementate, anul acesta, în unitățile de cazare: îmbunătățirea servirii micului dejun la camere, micșorarea și distanțierea numărului de mese în restaurante, măsuri de dezinfecție la fiecare schimb de masă sau ospătari care să poarte măști de protecție.

„N-am fost obișnuiți cu o astfel de viață și un astfel de a face turism, dar cu siguranță ne vom obișnui. Probabil că nici pe plajă nu vom mai putea pune cearșaf lângă cearșaf și va trebui să ne distanțăm cumva unii de ceilalți” a subliniat Dragoș Anastasiu.


Radio România Brașov FM