Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Evaluarea Națională în 15 iunie, Bacalaureatul, în 22, dar începe cu probele scrise

Publicat: luni, 27 Aprilie 2020 , ora 17.19
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Doar elevii din clasele terminale - a VIII-a și a XII-a vor reveni la școală, din 2 iunie. Însă în anumite condiții. După câteva zile de școală, vor intra direct în examene. Asta pentru că elevii claselor a VIII-a vor începe să susțină Evaluarea Națională din 15 iunie, iar cei din clasele a XII-a, din 22 iunie.


Noutatea Bac-ului din acest an este că va începe cu probele scrise, apoi vor fi cele de competențe, după un program ce va fi anunțat ulterior.


Toate aceste precizări au fost făcute de ministrul Educației, Monica Anisie, într-o videoconferință. Aceasta a mai amintit că elevii care se vor întoarce în bănci vor trebui să respecte măsurile de distanțare socială, respective vor fi maxim 10 elevi într-o clasă. Pentru ceilalți elevi, cursurile rămân suspendate, dar învățarea va continua în online până în 12 iunie, când se încheie oficial anul școlar 2019-2020. Mediile vor fi încheiate cu minim 2 note, iar dacă acestea nu sunt, vor fi găsite soluții. Tezele nu se mai dau. Studenții își vor continua cursurile online, iar examenele se pot susține și online.

Adina Chirvasă