Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România a ajuns la 744 de decese cu Covid-19. Cea mai tânără persoană care a murit avea 20 de ani

Publicat: sâmbătă, 2 Mai 2020 , ora 11.28

Cea mai tânăra victimă a Covid-19 din România este o tânără de 20 de ani, din județul Vaslui. Tânăra a fost internată în 9 aprilie la Spitalul Municipal Bârlad, după care, la o săptămână, a fost transferată la Clinica de Boli Infecțioase din Iași.

Proba i-a fost recoltată în 10 aprilie, iar a doua zi rezultatul a venit pozitiv. În 30 aprilie, fata, care suferea de obezitate de grad II, hipertensiune arterială și probleme psihice, a decedat în 30 aprilie.

În această dimineață, alături de anunțul decesului tinerei din Vaslui care venise din Marea Britanie, au mai fost anunțate alte 17 decese. Cea mai în vârstă dintre persoanele decedate avea 90 de ani și era din județul Botoșani. Aproape toate victimele aveau și alte boli de care sufereau în momentul în care au fost confirmate ca purtătoare a virusului SARS-CoV-2.


România a ajuns, astfel, la 744 de decese pe teritoriul întregii țări, însă alți 91 de români și-au pierdut viața ca urmare a pandemiei pe teritoriile altor state. 

Sorin Țârcă