Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atacurile cibernetice legate de noul coronavirus au crescut foarte mult în luna aprilie

Publicat: sâmbătă, 2 Mai 2020 , ora 14.15
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Atacurile cibernetice legate de noul coronavirus au crescut foarte mult în luna aprilie, iar România este printre țintele preferate din Europa - atrage atenția o mare companie de securitate informatică.

Nu credeți tot ce citiți pe internet, verificați toate informațiile apelând la surse oficiale, instalați mereu o soluție de securitate și nu deschideți fișiere atașate sau link-uri venite de la necunoscuți - avertizează specialiștii în securitate informatică.

Atacurile legate de boala COVID-19 sunt la ordinea zilei, ajungând la 4.000 pe zi față de câteva sute cum erau la începutul lunii, pe fondul interesului crescut al oamenilor pentru acest subiect.

Temele pe care atacatorii mizează cel mai adesea pentru a face cât mai multe victime sunt: vaccinurile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus și terapiile care promit vindecări miraculoase, trimise mai ales prin e-mail-uri care conțin link-uri, aplicații sau documente atașate infectate - atrage atenția compania de securitate informatică.

Specialiștii estimează că numărul atacurilor de acest fel va evolua într-un ritm similar cu cel al ratei infectării populației cu noul coronavirus. 

Radio România Brașov FM