Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Sănătății atrage atenția că România nu a atins vârful pandemiei

Publicat: duminică, 3 Mai 2020 , ora 11.45
Sursa foto AGERPRES
Sursa foto AGERPRES

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că România nu a atins încă vârful pandemiei, iar distanțarea socială și izolarea voluntară rămân cele mai importante lucruri în aceste zile.

Nelu Tătaru spune că nu putem vorbi de relaxare, pentru că sunt multe focare noi și mulți pacienți la terapie intensivă. De ceea ce se întâmplă în această perioadă depinde și evoluția din cel de al doilea val ale epidemiei, potrivit ministrului sănătății:


„Așteptăm pentru octombrie – decembrie un al doilea val, dar ține foarte mult de cum trecem acest val. Toată populatia îl percepe ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înțeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al sărbătorilor pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna și o speranță la relaxare și o speranță la celelalte valuri de mult mai mică amploare”.


Potrivit specialiștilor, numărul de cazuri noi trebuie să scadă constant timp de cel puțin o săptămână, poate chiar două, pentru a se stabili că România a depășit vârful epidemiei de coronavirus. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.


„Suntem într-un scenariu 4. Suntem la peste 12.000 de pacienți infectați cu Covid. Suntem în momentul în care avem focare în personalul medical. Suntem în momentul în care avem focare la persoanele instituționalizate și la cei care îngrijesc aceste persoane. Suntem la momentul în care trebuie să avem precauție, iar faptul că în aceste momente avem echipamente, avem medicamente, avem materiale sanitare nu trebuie să ducă la o relaxare în care putem greși. Rămâne de bază un personal medical care trebuie să rămână valid. Acest personal trebuie să acorde asistență medicală pentru patologie Covid dar și Non – Covid. În momentul acesta avem peste 1.300 de cadre medicale infectate, dar mă repet – nu am ajuns la final”, a adăugat Nelu Tătaru.

Radio România Brașov FM