Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la sănătatea animalelor de companie!

Publicat: luni, 4 Mai 2020 , ora 13.07
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Atenție la sănătatea animalelor de companie!


Dacă pandemia de Covid-19 nu la afectează sănătatea prietenilor noștri necuvântători, substanțele cu care se dezinfectează străzile le-ar putea pune acestora sănătatea sau chiar viața în pericol.


Veterinarii avertizează că intoxicația cu clor sau cu substanțe de curățare pe baza de înălbitori sunt considerate urgențe veterinare.


Câteva dintre substanțele toxice pentru câini, potrivit specialiștilor sunt clorul sau cloramina, dezinfectanții pentru toaletă, detergenții de vase și rufe, soda caustică, șamponul, săpunul, balsamul de rufe, substanțele de dedurizare a apei, diluanți și decapanți de vopsea, produsele acide sau alcaline sau substanțele folosite pentru curățarea instalațiilor de canalizare.


Dacă observați la câinii dumneavoastră tuse și strănut, dispnee, letargie, greață sau vărsături, hipersalivitate, tremur și rigiditate musculară, agitație sau ulcerații la nivelul lăbutelor sau botului, leziuni oculare, diaree, convulsii sau febră, trebuie să mergeți de urgență la veterinar.


Pentru prevenirea acestor îmbolnăviri trebuie să spălați temeinic câinele pe labuțe la întoarcerea de la plimbare. Dacă animalul a fost expus frecvent la suprafețe curățate cu clor, este indicat să spălați patrupedul cu șampon special pentru câini. În cazul în care dezinfectați camera cu substanțe pe bază de clor, închideți câinele în altă încăpere, lăsați dezinfectantul să-și facă efectul timp de o jumătate de oră, după care clătiți bine și puteți da drumul câinelui prin casă.


Sorin Țârcă