Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Polițiștii locali sunt în grevă japoneză, însă nu și cei de la Brașov

Publicat: miercuri, 6 Mai 2020 , ora 11.58
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Polițiștii locali din toată țara care fac parte din sindicatul „Pro lex” au anunțat că vor fi în grevă japoneză timp de trei zile, între 6 și 8 mai. Acțiunea se vrea un protest la adresa declarațiilor făcute de Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a declarat că „și acum avem probleme cu poliția locală, care amendează, care face unele abuzuri și nu respectă toate prevederile ordonanțelor ȋn litera și spiritul fiecărei ordonanțe”. Pentru că ministrul a făcut și o comparație între salariile polițiștilor locali din Timișoara și ale celor de la Poliția Națională, iar sindicaliștii spun că au existat afirmații nereale, polițiștii locali au decis să poarte banderole albe pe durata celor trei zile de grevă japoneză.


Nu la fel se va întâmpla și la Brașov, unde purtătorul de cuvânt al instituției, Anca Lăutaru, spune că nu are cunoștință de vreun angajat care să fie în greva japoneză.


Sindicatul Pro Lex, cel care organizează greva japoneză, spune că are ca membri 70% dintre polițiștii locali din România, iar polițiștii locali s-au aflat în prima linie, asemeni colegilor din Poliția Română și au îndeplinit aceleași misiuni. În plus, în comunicatul sindicatului se precizeaza că, spre deosebire de toți polițiștii și militarii, polițiștii locali nu au primit și nu primesc spor pentru munca prestată ȋn repausul săptămânal și sărbătorile legale și nici compensare cu timp liber corespunzător.

Sorin Țârcă