Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului au creat dificultăți și în desfășurarea învățământului profesional în sistem dual

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 11.58
Sursa foto Facebook / Școala Profesională Germană Kronstadt
Sursa foto Facebook / Școala Profesională Germană Kronstadt

12.900 de elevi din învățământul profesional dual din România sunt expuși riscului de abandon, avertizează VoHub, coaliția pentru promovarea acestui tip de învățământ.


Pandemia de coronavirus și restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii virusului au creat dificultăți de derulare a învățământului profesional în sistem dual.


O mare parte dintre agenții economici care plăteau pentru școlarizarea elevilor au fost afectați de criza economică datorată pandemiei, iar acum nu mai pot plăti pentru școlarizarea elevilor care se văd nevoiți să renunțe pentru că nu mai au bani să se întrețină.


VoHub propune guvernului să preia plata burselor elevilor. Totodată, este necesar să fie stabilite și noi modalități de desfășurare în siguranță a stagiilor de practică, care nu se pot desfășura online și care sunt necesare acestui tip de învățământ.


Potrivit celui mai recent raport Eurostat, România este cea de a treia țară din Uniunea Europeană în ceea ce privește abandonului școlar.


Ținta propusă statelor membre pentru acest an este reducerea abandonului sub pragul de 10%, iar România încă se află la 16,4%.

Sursa articol Radio România Actualități 

Radio România Brașov FM