Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalele vor primi din ce în ce mai mulți pacienți după 15 mai, a declarat Raed Arafat

Publicat: vineri, 8 Mai 2020 , ora 19.57
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că după data de 15 mai spitalele vor primi din ce în ce mai mulți pacienți electivi, care nu reprezintă urgență. Totuși, capacitatea spitalelor va fi încă limitată:


Vei avea distanțare și în interiorul spitalelor, vei avea reguli de internare pentru cazurile cronice. Într-un salon în care erau patru pacienți poate că acum nu mai poți să pui decât doi pacienți […] Nu putem lăsa pacienții fără tratament, deci spitalele trebuie să se adapteze pentru a trata pacienții așa cum îi tratau înainte, dar cu adaptarea condițiilor din spital și a circuitelor”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat a precizat că înainte de pandemie, între 12.000 și 15.000 de pacienți ajungeau zilnic la unitățile de primiri urgențe din țară. În acest moment la UPU se prezintă între 5.000 și 6.000 de cazuri pe zi, fiind posibil ca acest număr să crească din nou.


Radio România Brașov FM