Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Guvernul a aprobat măsurile ce vor fi aplicate pe perioada stării de alertă

Publicat: luni, 11 Mai 2020 , ora 15.08
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Guvernul a aprobat luni proiectul de lege cu măsurile ce ar urma să se aplice din 15 mai, după ce starea de urgență va fi înlocuită cu cea de alertă.


Sunt reglementări ce vizează domeniul economic, cel social și educația, iar scopul este protejarea vieții cetățenilor - arată executivul.


Șeful cancelariei, Ionel Dancă, a precizat că purtarea măștilor de protecție în spațiile închise comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă va fi obligatorie.


De asemenea, instituțiile publice și companiile naționale cu peste 50 de angajați vor trebui să organizeze programe decalate pentru salariați:


Între salariați să se asigure existența unui interval de o oră la începerea și la terminarea programului de muncă într-o perioadă de trei ore”, a spus Ionel Dancă.


Comercializarea produselor alimentare și a bauturilor va fi permisă dacă nu presupune rămânea clienților în spațiile agenților economici.


Pe perioada stării de alertă va fi permisă vânzarea produselor electronice și electrocasnice dacă operatorii economici asigurări livrarea acestora la domiciliu. De asemenea, este permisă desfășurarea activității operatorilor economici din centrele comerciale care au accesul asigurat direct din exterior și este întreruptă comunicarea cu restul complexului. Excepție de la această regulă o fac curățătoriile, frizeriile, optica medicală și cabinetele stomatologice. 

Radio România Brașov FM