Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Asigurări pentru fermieri

Publicat: marți, 12 Mai 2020 , ora 12.01
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Vești bune pentru fermierii care au suferit pierderi, indiferent că este vorba de cultura plantelor sau creșterea animalelor. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță lansarea în perioada 11 mai – 30 noiembrie 2020 a primei sesiuni din 2020 de depunere a Cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor – destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020” din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.


Solicitantul trebuie să fie fermier activ în anul pentru care solicita sprijinul, trebuie să încheie un contract de asigurare pentru riscurile prevăzute de această submăsură și să plătească primele de asigurare la termen.


De asemenea, persoana care depune cererea de ajutor trebuie să utilizeze terenuri agricole sau să dețină animale. Totodată, contractul de asigurare trebuie să fie încheiat pentru toate suprafețele agricole cultivate cu aceeași cultură și pentru întreg efectivul de animale.


Nu sunt eligibili membrii organizațiilor de producători și nici cei care cultivă struguri exclusiv pentru vin.


Contractele trebuie și ele să îndeplinească anumite condiții, iar sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile și plătite efectiv de către fermier. Reprezentantul Camerei de Comert și Industrie Brașov, Attila Szekely, a precizat că fondurile disponibile pe această măsura sunt de 15 milioane de euro. 

Sorin Țârcă