Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă 16 milioane de euro, din fonduri europene, pentru un garaj modern pentru autobuzele RAT Brașov

Publicat: miercuri, 13 Mai 2020 , ora 15.00
Sursa foto arhivă Primăria Brașov
Sursa foto arhivă Primăria Brașov

Un garaj modern, pentru autobuzele RAT. Asta vrea să facă municipalitatea brașoveană, iar banii îi are deja asigurați, din fonduri europene, în proporție de 98%. Asta pentru că primarul municipiului, George Scripcaru, a semnat deja un nou contract de finanțare, prin Programul Operațional Regional - POR, valoarea acestuia fiind de peste 76 milioane lei, respectiv 16 milioane de euro.


Reamintim că municipalitatea a accesat fonduri europene pentru achiziția a 133 de autobuze electrice și troleibuze. În plus, în municipiu va fi derulat un alt proiect, tot cu fonduri europene, pentru realizarea unor benzi speciale pentru autobuzele RAT, va mai fi construit un terminal la Gară și un sistem park&ride în Bartolomeu. Tot cu fonduri europene. În plus, municipalitatea urmează să semneze un alt contract de finanțare pentru extindere sistemului de management informatizat al sistemului de transport public.


Toate acestea sunt părți în Planul de Mobilitate Urbană și cel al calității aerului.

Adina Chirvasă