Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România trece de la starea de urgență, la cea de alertă

Publicat: joi, 14 Mai 2020 , ora 18.42

În această după amiază vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Economiei Virgil Popescu și Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au susținut declarații de presă în care au anunțat o parte dintre măsurile ce vor fi luate pe perioada stării de alertă.


Astfel, va fi prelungită acordarea de zile libere plătite pentru părinți, până la sfârșitul acestui an școlar, se vor aloca sume suplimentare pentru plata concediilor medicale ale celor infectați cu coronavirus sau ale celor care sunt în carantină și va fi asigurat transportul gratuit pentru elevi.



În domeniul fiscal, Guvernul a decis astăzi ca asociațiile și fundațiile care achiziționează medicamente, echipamente de protecție sau alte dispozitive medicale să fie scutite de TVA.


Demnitarii au mai anunțat că va fi prelungită, până la data de 15 iunie, posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care se află în imposibilitate de plată.


În plus, pe perioada stării de alertă, se interzic deconectările consumatorilor de la rețelele de gaz, apă sau energie electrică.


Vă reamintim că starea de urgență instituită pe teritoriul României expiră, la sfârșitul acestei zile, iar țara noastră trece în stare de alertă. 

Monica Neacșu