Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O înrăutățire a situației ar putea aduce din nou România în stare de urgență, avertizează Klaus Iohannis

Publicat: joi, 14 Mai 2020 , ora 19.15

„Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”, a afirmat joi seara președintele României, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.


Totodată, șeful statului le-a mulțumit românilor pentru respectarea restricțiilor impuse de autorități în ultimele două luni:


Printr-un efort național am reușit să stopăm răspândirea rapidă a epidemiei și să limităm semnificativ numărul de victime. Dumneavoastră, dragi români, sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut. Acum când încheiem cele două luni de stare de urgență putem spune cu toată certitudinea: împreună am salvat vieți”.


La data expirării stării de urgență, în România se poate observa un tren epidemiologic în ușoară scădere. România înregistrează 16.247 de cazuri de îmbolnăvire, cu 245 de cazuri noi în ultima zi. De asemenea, în România, numărul de cazuri vindecate, 9.053 astăzi, este mai mare decât cel al cazurilor active, și anume 6.148, a adăugat Klaus Iohannis.





Radio România Brașov FM