Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 44.000 de persoane din sistemul sanitar primesc stimulentul de risc aferent lunii aprilie

Publicat: luni, 18 Mai 2020 , ora 15.55
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19.


Astfel, pentru luna aprilie, 14.355 de persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut.


Sumele, în valoare de peste 33 de milioane de lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, potrivit informațiilor primite de la Ministerul Sănătății.


De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29.719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.


Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 de milioane de lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Camelia Vlad