Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Purtarea măștii este obligatorie. Care sunt categoriile de persoane care fac excepție de la această regulă

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 12.40
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Purtarea măștii în spațiile publice închise este obligatorie în această perioadă, cu anumite excepții prevăzute într-un ordin comun al Ministerelor Sănătății și de Interne.


Printre categoriile de persoane care fac excepție de la această regulă, potrivit Radio România Actualități, se numără angajații care lucrează singuri într-un birou sau se află la o distanță de cel puțin 2 m de colegi. În acest caz, însă, este necesar ca încăperea să fie aerisită cel puțin o dată la două ore, iar suprafețele vor fi dezinfectate periodic.


Se face o excepție și în cazul persoanelor care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare dar și în cazul angajaților care desfășoară activități fizice intense sau în condiții solicitante cum ar fi temperaturi ridicate sau umiditate crescută.


Pot fi, de asemenea, exceptați de la obligativitatea purtării măștii de protecție prezentatorii TV și invitații lor sau vorbitorii în public, cu condiția respectării unei distanțe minime de 3 m între persoane.


Totodată, copiii mai mici de 5 ani pot fi scutiți de purtarea obligatorie a măștii în spațiile publice închise.


Angajatorul sau conducătorul instituției are obligația de a elabora propriile proceduri. Specialiștii în Medicina Muncii vor face evaluarea de risc și vor emite recomandări privind necesitatea purtării măștii pentru angajații care vor fi, de asemenea, instruiți cu privire la Securitatea și Sănătatea în muncă.

Radio România Brașov FM