Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Opt saloane moderne la spitalul de Boli Infecțioase Brașov

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 14.01
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

Mai multe saloane au fost modernizate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, unde s-a încheiat prima parte a lucrărilor de reparații curente și igienizări în cadrul Secției Pediatrie II.


Procedurile de achiziție a lucrărilor s-au desfășurat la finele anului trecut, valoarea contractului de fiind de aproape 660.000 de lei. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale spitalului.


Conducerea unității spitalicești a anunțat că până la data de 20 mai s-au finalizat lucrările în spațiul de primire pacienți și în jumătate din Secția de Pediatrie II.


Din cauza pandemiei Covid-19 momentan suntem în negocieri cu constructorul pentru a putea stabili perioada când se vor putea relua lucrările. Faza a doua cuprinde jumătate din Secția de Pediatrie, Spitalizarea de zi și intrarea principală a spitalului”, a spus dr. Dora Ana Godri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.



Pentru lucrările realizate până în prezent s-a plătit suma de 340.000 de lei.


Prin igenizarea spațiilor medicale vor putea fi oferite atât pacienților, cât și personalului condiții mai bune de îngrijire și desfășurare a activității medicale, a mai menționat managerul unității spitalicești. Lucrările au inclus desfacerea placajelor de faianță și gresie, turnarea stratului de suport pentru pardoseli, refacerea tencuielilor interioare, montarea pardoselii de tip linoleum și a tapetului lavabil rezistent la uzură, recomandate pentru spitale.

Totodată, cu suma de 21.000 de lei asigurată din bugetul Consiliului Județean Brașov s-a realizat documentația de proiectare pentru refacerea instalațiilor electrice la nivelul întregii clădiri.

Modernizarea propriu-zisă a rețelei electrice, în valoare de 82.210 lei (fonduri alocate tot din bugetul CJ), a fost finalizată în segmentul de clădire deja reparat. În urma acestor lucrări au rezultat opt saloane moderne, din care șase saloane dotate cu câte două paturi și două saloane cu câte un pat pentru copii și unul pentru aparținători.

Camelia Vlad