Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrări ample la rețeaua electrică în Municipiul Codlea

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 14.06
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Începând cu primăvara anului trecut, societatea de distribuție a energiei electrice Translvania Sud a demarat unul dintre cele mai ample și ambițioase programe de investiții din ultimii 20 de ani. Acesta presupune înlocuirea unor echipamente electroenergetice și tronsoane ale rețelei publice de distribuție a energiei electrice din Municipiului Codlea, și se va desfășura până la sfârșitul lunii septembrie în acest an.


Scopul acestui program este modernizarea retelei publice de distribuție a energiei electrice, retehnologizarea capacităților electroenergetice, înlocuirea echipamentelor uzate, eliminarea pierderilor și a punctelor sensible ale retelei.


Printre efectele, pe termen lung, ale acestor lucrări, se numără: reducerea numărului de întreruperi accidentale în alimentarea cu energie electrică, creșterea gradului de siguranță și continuitate în alimentarea cu energie electrică, creșterea capacității de transport a energiei electrice și a siguranței în functionare a rețelei, prin introducerea acesteia în subteran și îmbunătățirea calității energiei electrice distribuite, prin aducerea la nivelul standardului european, a tuturor parametrilor de bază ai acesteia.


Deși instalațiile electrice asupra cărora se va lucra vor fi scoase de sub tensiune, pe durata desfășurării lucrărilor, alimentarea cu energie electrică a utilizatorilor nu va fi întreruptă. Prin executarea unor manevre, conducerea societății estimează că se va reuși, în proporție de peste 80%, preluarea consumului pe alte surse, inclusiv prin utilizarea de generatoare independente. Manevrele presupun acționarea unor aparate de comutație care vor genera apariția unor goluri de tensiune. Acestea sunt inevitabile și absolut necesare, însă au ca efect secundar scӑderi bruște ale valorii tesiunii electrice, cu durata mai micӑ de o secundӑ. Întreruperile de scurtă durată vor avea o frecvență zilnică, la începutul și la încheierea programului de lucru, odată cu executarea manevrelor de retragere și repunere sub tensiune a pӑrților de instalație asupra cӑrora s-a lucrat.

Camelia Vlad