Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrierea la liceu, în 2-6 iulie. Repartizarea computerizată, în 10 iulie

Publicat: luni, 25 Mai 2020 , ora 13.07
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Absolvenții claselor a VIII-a vor completa fișele cu opțiuni pentru admiterea la liceu în perioada 2-6 iulie, prevede un nou calendar pentru admitere, aprobat prin ordin al ministrului Educației. Potrivit acestuia, în 27 mai, liceele și școlile profesionale vor afișa oferta de școlarizare, iar broșura trebuie să fie disponibilă și pe site-ul Inspectoratului Școlar.


În 1 iulie va fi anunțată ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a, iar din 2 până în 6, copiii vor completa fișele pentru admitere. Repartizarea computerizată va avea loc în 10 iulie, conform aceluiași ordin.


Admiterea se face după media calculată între media de la evaluarea Națională (70%) și media anilor de gimnaziu (20%). Acolo unde admiterea se face și cu probele de aptitudini, înscrierile pentru acestea se vor face în perioada 2-5 iunie. Probele vor fi evaluate cu note sau calificative, conform procedurilor aprobate de Minister.


În învățământul profesional și dual, înscrierile încep din 29 iunie.

Adina Chirvasă