Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De la 1 iunie se deschid terasele și vom putea ieși din localitate fără declarație

Publicat: joi, 28 Mai 2020 , ora 16.06

Vești bune pentru români anunțate, astăzi, de președintele României Klaus Iohannis. De la 1 iunie se deschid terasele, vom putea merge la plajă și vom fi liberi să părăsim localitatea fără declarație pe propria răspundere. În plus, spectacolele vor fi reluate, în aer liber, însă cu participarea a maximum 500 de spectatori, iar competițiile sportive se vor putea desfășura și ele, în anumite condiții.


De la 1 iunie, se redeschid terasele. De la 1 iunie, se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă. Tot de la 1 iunie, va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă. Vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă. În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar, atenție!, pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact”, a spus președintele Klaus Iohannis.


În ceea ce privește examenele de evaluare națională și Bacalaureat, șeful statului a anunțat că acestea se vor desfășura după calendarul stabilit, deja, iar pentru cei care nu pot participa va fi organizată, pentru fiecare din cele două examene naționale, câte o a doua sesiune:


Pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată; pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrarea în școală sau izolați cu familia sau carantinați, se organizează a doua sesiune. În privința Bacalureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care din varii motive nu pot veni la prima sesiune, se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a adăugat președintele României.


Monica Neacșu