Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fără perioadă de carantină pentru turiștii români care se duc în Bulgaria

Publicat: luni, 1 Iunie 2020 , ora 16.10
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

De la 1 iunie, turiști din 29 de țări pot vizita Bulgaria fără a fi plasați în carantină, a anunțat Ministerul Turismului de la Sofia, potrivit RADOR.


Turiștii pot intra în Bulgaria prin toate punctele de frontieră, dacă sosesc, de pildă, din Austria, Țările de Jos, Germania, Polonia, Grecia, Danemarca, Estonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Finlanda sau Franța. Și România se află pe această listă. Măsura se aplică turiștilor care sunt cetățeni ai UE, Spațiului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbiei și Macedoniei de Nord.


Persoanele care nu sunt plasate în carantină, precum și cele care tranzitează teritoriul Bulgariei, trebuie să prezinte autorităților vamale de control al sănătății o declarație în care se angajează să respecte măsurile igienico-sanitare introduse pe teritoriul Bulgariei și conștientizează riscurile bolii COVID-19.

Radio România Actualități