Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Calendarul sesiunilor speciale la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat

Publicat: marți, 2 Iunie 2020 , ora 17.46
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Elevii care, la examenele de Evaluare Națională sau Bacalaureat, nu pot intra în sala din cauza faptului că au temperatura peste 37,3 grade Celsius vor putea susține aceste evaluări după un calendar special. Acesta a fost aprobat de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie pentru elevii de clasa a VIII-a între 22 iunie și 4 iulie, iar pentru absolvenții de liceu între 29 iunie și 12 iulie.


Astfel, pentru Evaluarea Națională, înscrierile se fac în perioada 22-26 iunie. Prima proba este cea la Limba și literatura română, în data de 29 iunie, pentru ca a doua zi să fie programat examenul la Matematică. În 1 iulie se va susține proba la Limba și literatura maternă, iar în 2 iulie, până la ora 12:00, se vor afișa rezultatele.


Contestații se pot depune în aceeași zi, până la ora 19:00, după care, în 4 iulie vor fi afișate rezultatele finale.


Înscrierile la Bacalaureat pentru elevii care au prezentat temperatură sau simptome de Covid-19 în sesiunea normală se vor face între 29 iunie și 3 iulie. În 6 iulie se va susține proba scrisă la Limba și literatura română, în 7 iulie va fi proba obligatorie a profilului iar în 8 iulie se va susține proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care au învățat în limba maternă vor susține examenul la această limbă în data de 9 iulie, pentru ca în 10 iulie să se afișeze rezultatele, cel târziu la ora 12:00.


Contestații se pot depune în aceeași zi, până la ora 19:00, iar rezultatele finale vor fi afișate în 12 iulie, cel târziu la ora prânzului.


Sorin Țârcă