Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Metodologia de admitere în instituțiile militare de învățământ a fost modificată în acest an

Publicat: sâmbătă, 20 Iunie 2020 , ora 16.01
Sursa foto MApN
Sursa foto MApN

Metodologia de admitere în instituțiile militare de învățământ a fost modificată și adaptată în ceea ce privește recrutarea și selecția candidaților ce optează pentru cariera militară, din cauza măsurilor cu caracter de urgență luate în domeniul educației militare generată de pandemia COVID-19, informează MapN.


La procesul de recrutare, selecție și admitere în colegiile naționale militare nu pot participa absolvenții clasei a VIII-a din clasele anterioare care au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional din sistemul național de învățământ, care s-au retras, au întrerupt studiile sau au rămas repetenți, precizează MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.


Potrivit sursei citate, „la fel ca în aproape toate instituțiile civile de învățământ superior, admiterea în instituțiile de învățământ superior militar se face pe baza mediei de la bacalaureat, cu excepția Institutului Medico-Militar, care nu face obiectul admiterii prin repartiție și ale cărui locuri se vor ocupa conform regulamentelor acestor instituții”.

Radio România Brașov FM