Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dascălii români trebuie să învețe să predea online, precizează autoritățile

Publicat: joi, 24 Septembrie 2020 , ora 13.47

Profesorii și învățătorii din România trebuie să învețe să predea online, a insistat, din nou, premierul Ludovic Orban, în condițiile în care există și cadre didactice care nu vor să își susțină în acest fel cursurile.


Noi am făcut toată vara cursuri de îmbunătățire a competențelor digitale ale cadrelor didactice, continuăm constant realizarea acestor cursuri și profesorii trebuie să se obișnuiască cu acest mod de predare. Este greu de anticipat cât va dura pandemia, când se va descoperi vaccin. Este clar că învățământul se va desfășura în una dintre cele trei situații: cu copiii în clasă, în sistem mixt/hibrid și în sistem online - în cazul în care o școală se află în scenariul roșu”, a spus Ludovic Orban.


Reamintim că, la Brașov, mai multe clase sau grupe de grădiniță sunt în scenariul roșu, adică elevii și preșcolarii participă la cursuri doar online, din cauza infectărilor cu coronavirus. Este vorba despre o grupă de la Grădinița numărul 9, și clase de elevi de la Colegiul național Unirea, Liceul de Arte Plastice și Școlile Gimnaziale 1 și 15. 

Sursă articol Radio România Actualități 

Radio România Actualități