Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cea mai lungă zi din an!

Publicat: sâmbătă, 24 Octombrie 2020 , ora 11.45

România trece la ora de iarnă din această noapte când ora 04.00 devine ora 03.00. Ziua de 25 octombrie va fi astfel cea mai lungă zi a anului, pentru că va avea practic, 25 de ore. Ar putea fi ultimul an în care vom mai întoarce ceasurile înapoi cu o oră.

Potrivit unei decizii a Uniunii Europene, statele membre trebuie să opteze până anul viitor pentru o singură oră, cea de iarnă sau cea de vară. Inițial, anunțul trebuia să fie făcut până în luna aprilie 2020, dar pandemia a dat toate planurile peste cap. Trecerea la ora de iarnă este momentul în care noaptea devine mai lungă și ziua devine mai scurtă. Țările care decid să mențină permanent ora de vară vor face schimbarea în ultima duminică din martie 2021, iar cele care preferă să rămână la ora standard - în ultima duminică din octombrie.

Radio România Brașov FM