Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Florile și mărțișoarele, daruri permise în pandemie

Publicat: miercuri, 24 Februarie 2021 , ora 20.56
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Florile și mărțișoarele nu sunt obiecte personale, motiv pentru care dăruirea este exceptată de la măsurile speciale de prevenire a răspândirii virusului Covid-19 în unitățile de învățământ, măsuri cuprinse în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care prevede interzicerea schimbului de obiecte personale.

Ministerul Educației, care a adus aceste clarificări prin intermediul unui comunicat de presă, amintește că mărțișorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În acest context, oficialii din Educației nu vor să se implice în schimbarea sau includerea unor valori de simbol precum “flori și mărțișoare” în categoria “obiecte personale”. Ca urmare, nu va fi transmis către unitățile și instituțiile de învățământ, nici măcar cu titlu de recomandare, vreo interdicție în acest sens.

Totuși, autoritățile îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SarsCoV 2.

Camelia Vlad