Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului american Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 11.24
Sursa foto jnj.com / romania-actualitati.ro
Sursa foto jnj.com / romania-actualitati.ro

Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului american Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie, a anunțat luni societatea, relatează AGERPRES.

Acest vaccin a fost, la jumătatea lui martie, al patrulea care a obținut undă verde din partea Agenției europene pentru medicamente (EMA),  după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca. El este în prezent administrat doar în SUA și Africa de Sud, dar a fost aprobat și în Canada.

Substanța activă, care asigură eficacitatea vaccinului, va proveni de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda. Vaccinul are la bază un vector viral, potrivit unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola. El utilizează ca suport un alt virus puțin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucțiunile genetice ale unei părți din virusul responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

Acest vaccin este primul, dintre cele care au primit undă verde de la OMS, care nu necesită decât o singură injecție în loc de două, prezentând și avantajul de a putea fi stocat la temperatura frigiderului.

Sursa articol AGERPRES 

Sursa foto jnj.com / romania-actualitati.ro 


Radio România Brașov FM