Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinul Pfizer/ BioNTech ar putea fi folosit în SUA și pentru categoria de vârstă 12 – 15 ani

Publicat: miercuri, 31 Martie 2021 , ora 15.54
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Statele Unite ar putea autoriza utilizarea vaccinului produs de companiile Pfizer Inc și BioNTech și pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani.


Cele două companii au anunțat, miercuri, că vor solicita de urgență o autorizare pentru această categorie de vârstă, după ce studiile lor au demonstrat că serul ar fi sigur și eficient și produce un răspuns robust de anticorpi, potrivit AGERPRES / Reuters.


Compania Pfizer speră ca imunizarea acestei grupe de vârstă să înceapă înaintea următorului an școlar.

La studiu au participat 2.260 de adolescenți, cu vârste între 12 și 15 ani. Au existat 18 cazuri de coronavirus în grupul care a primit un ser placebo și niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a mai precizat compania în comunicat.

Vaccinul a fost bine tolerat, cu efecte secundare în conformitate cu cele observate la grupa de vârsta 16-25 din studiul pentru adulți.



Săptămâna trecută,
cele două companii au început testarea vaccinului și la copiii mai mici, și își propun ca, în final, acesta să poată fi administrat de la vârsta de 6 luni.

Sursa articol AGERPRES


Radio România Brașov FM