Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Agenția Europeană a medicamentului va emite noi recomandări privind vaccinarea cu AstraZeneca

Publicat: joi, 1 Aprilie 2021 , ora 11.28
Sursa foto jnj.com / romania-actualitati.ro
Sursa foto jnj.com / romania-actualitati.ro

Agenția Europeană a Medicamentului anunță că pentru moment nu s-a constatat că ar exista un risc specific la vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, nici legat de vârstă, nici de sex sau antecedente medicale, informează Radio România Actualități.


Experții care investighează legăturile suspectate dintre vaccin și cheagurile de sânge, după mai multe incidente de acest tip, inclusiv decese, nu au găsit factori de risc de niciun fel, dar continuă analizele.


În ultima perioadă, statele europene au luat decizii contradictorii legate de vârsta la care să fie administrat vaccinul. Franța a decis că este mai bine să nu îl facă persoanele mai tinere, sub 55 de ani. Germania, invers, a oprit vaccinul la persoanele de peste 60 de ani, iar Spania tocmai a anunțat că extinde vaccinarea și la persoanele de peste 65 de ani.


Inițial, mai multe țări, între care și România, au vaccinat cu AstraZeneca numai persoanele sub 55 de ani, pe motiv că nu sunt studii clinice elocvente la persoanele mai în vârstă. Apoi, vaccinarea s-a extins fără limită de vârstă.


Săptămâna viitoare, Agenția Europeană a Medicamentelor va emite noi recomandări, după o reuniune plenară unde își vor prezenta concluziile și specialiști în hematologie, neurologie și boli cardiovasculare, convocați pentru a cerceta suspiciunile legate de producerea de tromboze după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca.

Radio România Actualități