Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În luna mai începe vaccinarea anti-covid în cabinetele medicilor de familie

Publicat: sâmbătă, 3 Aprilie 2021 , ora 13.44

Vaccinarea anti-Covid, în cabinetele medicilor de familie, va începe după sărbătorile pascale, la începutul lunii mai, a declarat președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoițanu.


Aproape două treimi dintre medici și-au exprimat dorința de a vaccina în cabinetele lor și o treime dintre pacienți așteaptă, încă din luna ianuarie, deschiderea cabinetelor pentru imunizare.


Acest lucru ar dubla, practic, numărul de vaccinări și ar duce, implicit, la încetinirea răspândirii virusului SARS COV 2:


Dacă doar jumătate din medicii de familie vor decide să vaccineze, vorbim de 5000 de cabinete și dacă vom vaccina cel puțin 10 pacienți pe zi, vorbim deja de 50.000 de vaccinuri administrate zilnic, numai prin cabinetele medicilor de familie, ceea ce, deja, dublează capacitatea de vaccinare actuală din centrele de vacicnare. În plus, repartiția cabinetelor medicilor de familie este și în rural și în urban, astfel că este mult mai ușor să aducem vaccinul la populație decât să mutăm populația în centrele de vaccinare”, a spus medicul Raluca Zoițanu, la Radio România Actualități.

Radio România Actualități