Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doar 2% din testele de depistare a coronavirusului au fost folosite în școli, în opt luni

Publicat: luni, 5 Aprilie 2021 , ora 12.49
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Ministerul Sănătății nu are baza legală pentru achiziționarea testelor rapide pe bază de salivă pentru depistarea COVID-19 în școli, a afirmat ministrul de resort Vlad Voiculescu.


Secretarul de stat Andreea Moldovan a explicat că acestea nu sunt incluse în metodologia de lucru a Institutului Național de Sănătate Publică, întrucât nu sunt suficient de bune, informează Radio România Actualități.


Explicațiile au apărut după ce ministrul educației, Sorin Câmpeanu, a declarat că pentru școli este nevoie de teste noninvazive și a cerut sprijinul ministrului sănătății pentru achiziționarea lor. El a precizat că din cauza lipsei de personal medical și a reticenței părinților față de testele rapide în opt luni s-au folosit doar două procente dintre testele aflate în unitățile de învățământ.


Cele peste un milion rămase ar putea fi redirecționate pentru testarea adulților.



Radio România Actualități