Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vaccinul de la AstraZeneca apare sub noua denumire, într-un comunicat al Guvernului

Publicat: vineri, 9 Aprilie 2021 , ora 18.30
Sursa foto Facebook / Prefectura Brașov
Sursa foto Facebook / Prefectura Brașov

Vaccinul AstraZeneca apare sub o nouă denumire, începând de astăzi, într-un comunicat al Guvernului României referitor la posibilitatea de apariție a tulburărilor de coagulare a sângelui.

Astfel, potrivit autorităților vaccinul Vaxzevria, este utilizat pentru a preveni infectarea cu Covid-19, și este destinat persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Vaccinul determină sistemul imun să producă anticorpi și globule sanguine albe specializate, care să acționeze împotriva virusului, asigurând astfel protecție împotriva COVID19.

Nicio componentă a acestui vaccin nu poate provoca boala COVID-19, se arată în comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării.

Pe lângă efectele benefice ale vaccinării, serul poate avea însă și reacții adverse, mai spun autoritățile. Cele mai frecvente reacții adverse la vaccinul Vaxzevria sunt, de obicei, ușoare sau moderate și se ameliorează în câteva zile după vaccinare, iar informații suplimentare sunt disponibile în Prospectul acestuia.

În ceea ce privește posibilitatea apariției tulburărilor de coagulare a sângelui, autoritățile precizează că există posibilitatea apariției unor cazuri foarte rare de cheaguri de sânge, cu localizări neobișnuite, însoțite de un număr scăzut de trombocite, care pot apărea în decurs de 2 săptămâni de la vaccinare.

Deși riscul este foarte mic, este recomandat să monitorizați simptomele asociate și să vă adresați medicului dacă după vaccinare prezentați:

dificultăți de respirație,

durere în piept,

tumefiere a unui membru inferior (umflare a piciorului),

durere în zona abdominală (durere de burtă) persistentă,

dureri de cap severe și persistente sau vedere încețoșată,

vânătăi sau mici pete roșiatice rotunde, în afara locului de administrare a vaccinului

Prospectul vaccinului Vaxzevria este în curs de actualizare, se mai arată în comunicat.

Radio România Brașov FM