Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Calendarul admiterii la liceu, modificat. Dupa repartizare, pe 25 iulie te programezi pentru depunerea dosarului

Publicat: miercuri, 5 Mai 2021 , ora 18.17
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă
Calendarul Admiterii la liceu a fost modificat. Modificarea este, deja în Monitorul Oficial și schimbă complet calendarul aprobat în august anul trecut. 

Completarea fișelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, față de 8-14 iulie, cum era în calendarul Admiterii. Absolvenții claselor a VIII-a vor fi repartizați computerizat în 24 iulie, și nu în 16 iulie, așa cum fusese stabilit, în calendarul aprobat inițial. 

Cea mai importantă modificare survine, însă, după repartizare. Asta pentru că este introdusă planificarea pentru depunerea fizică a dosarelor. Ce se face în prima zi a etapei de depunere a dosarelor, adică pe 25 iulie. 

Concret, părintele/reprezentantul legal trebuie să-și exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în această prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă. 

Noile reguli arată că “depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate”, iar “în cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie”. “Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii”, se precizează în noile norme. 

Cine depune dosarul online trebuie să meargă, totuși, la școală cu documentele în original până pe 24 septembrie.
Adina Chirvasă