Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Propunerile pentru revenirea la normalitate vor fi analizate astăzi, în comitetul inter-ministerial

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 10.04
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

De numărul persoanelor care se vaccinează până la începutul verii depinde și relaxarea unora dintre restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, potrivit premierului Florin Cîțu.


În acest sens, rămâne în vigoare obiectivul de 5 milioane de persoane vacinate până la 1 iunie. Atunci s-ar putea organiza concerte și evenimente private la care să participe exclusiv persoane vaccinate, iar la serviciu - dacă toții angajații care lucrează într-un anumit spațiu sunt imunizați - aceștia nu ar mai fi obligați să poarte mască de protecție.


Acestea sunt unele dintre propunerile ce vor fi analizate astăzi în comitetul inter-ministerial pentru revenirea la normalitate, a precizat Premierul Florin Cîțu.


Șeful Guvernului consideră că sunt oportune anumite facilități pentru cei care s-au imunizat, întrucât în prezent oricine are acces la vaccin:


Fiecare țară are un mod de a motiva populația. Am văzut, și Germania folosește acest model - vaccinarea. Până la urmă, este singura soluție de a scăpa de pandemie. Cred că este normal, din punctul meu de vedere, să poți să beneficiezi și să /.../ să fie ridicate pentru cei care se vaccinează. Vaccinarea este un bun public, toți beneficiem de ea. Guvernul are dozele disponibile pentru ca toată lumea să se vaccineze, avem centre de vaccinare. Începând din acest weekend, ne putem vaccina fără niciun fel de programare, doar cu buletinul, și în centrul unde avem Pfizer și Moderna. Nu există nicio scuză să ne mai vaccinăm și să putem să revenim la normalitate cât mai rapid”, a precizat Florin Cîțu.

Radio România Actualități