Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Guvernul a prelungit starea de alertă cu o lună, dar a inclus posibilitatea organizării de evenimente sportive și culturale test

Publicat: luni, 10 Mai 2021 , ora 19.22

Guvernul a prelungit starea de alertă cu o lună, dar a inclus posibilitatea organizării de evenimente sportive și culturale test, cu aprobare, numai pentru persoanele vaccinate, pentru cele care au avut boala, sau pentru cele testate.


Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.


Se va permite circulația în afara locuinței sau gospodăriilor pe 13 mai, în intervalul 02-05 dimineața, pentru sărbătoarea religioasă Ramadam a musulmanilor.


Este eliminată restricția privind participarea la procesiuni și/sau pelerinaje religioase legată de domiciliu sau reședință. Se va permite organizarea procesiunilor numai cu respectarea regulilor stabilite prin ordin de ministru.


Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României ca evenimente test/pilot, cu aprobarea Comitetului National pentru Situatii de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Sportului. Participarea va fi permisă doar pentru cei vaccinați sau pentru cei care se află în zilele 15-90 ulterioare confirmării cu Covid, sau în cazul prezentării unui test PCR efectuat cu 72 de ore înainte.


Sălile de cinema, concerte și evenimente pot primi mai mult de 50% din capacitatea spațiului, doar ca evenimente test/pilot, cu aprobare și aviz de la CNSU și Ministerul Sănătății. Condițiile de participare sunt aceleași ca și în cazul competițiilor sportive.

Radio România Brașov FM