Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nici anul acesta nu vor fi inspecții la clasă sau probe practice înainte de Titularizare. Starea de alertă a fost prelungită până în 12 iunie

Publicat: marți, 11 Mai 2021 , ora 11.42
Sursa foto romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro
Inspecțiile speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul național de Titularizare sunt suspendate și în acest an. Asta pentru că a fost prelungită starea de alertă cu încă 30 de zile, până în 12 iunie. 

În această săptămână se fac înscrieri, doar online, pentru proba scrisă a concursului, programată în 21 iulie.

Hotărârea de Guvern pentru prelungirea, cu o lună, a stării de alertă, începând din 13 mai, a fost adoptată luni. Așadar, dacă starea de alertă continuă până pe 12 iunie, potrivit metodologiei, se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice. Candidații vor susține, ca și în 2020, doar proba scrisă. Reamintim că aceasta  va avea loc în 21 iulie. 

Titularizarea este examenul prin care dascălii se angajează în sistem. Pentru angajare pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină minim nota 7 la proba scrisă. Și mai trebuie să existe o catedră titularizabilă. 

În altă ordine de idei, înscrierea pentru examenul de titularizare se face chiar în această săptămână. Candidații trebuie să își depună dosarul cu documentele solicitate urmând pașii explicați pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean – isjbrasov.ro.
Adina Chirvasă