Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România a intrat în scenariul verde

Publicat: miercuri, 12 Mai 2021 , ora 8.52

România se află în scenariul verde. Capitala și toate județele au acum rate de infectare mai mici de 1,5 cazuri la mia de locuitori cumulat în 14 zile, informează RADOR.


Numărul deceselor asociate coronavirusului se menține ridicat - 101 anunțate ieri, însă celelalte date raportate de autorități păstrează tendința favorabilă din ultimele săptămâni: au fost 1.156 de cazuri nou confirmate, și tot mai puțini pacienți cu coronavirus în spitale - aproape 6.200 de persoane, din care 919 la terapie intensivă.


Acesta este cel mai scăzut nivel de la începutul lunii noiembrie 2020.

Scăderea cifrelor care indică evoluția pandemiei este influențată de campania națională de vaccinare - apreciază medicul Valeriu Gheorghiță.


Acesta a reamintit că persoanele care vor să se vaccineze se pot prezenta fără programare la oricare centru de vaccinare.


Cele mai recente cifre indică peste 3.700.000 de persoane care au primit cel puțin o doză de ser anti-covid, dintre care aproape 2.490.000 au făcut și rapelul.


RADOR