Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Patronatele din industria ospitalității cred că nu ar trebui să mai existe restricții în activitatea restaurantelor, de la 1 iunie

Publicat: miercuri, 12 Mai 2021 , ora 12.36
Sursa foto Facebook / Poiana Brasov
Sursa foto Facebook / Poiana Brasov

Patronatele din industria ospitalității, reunite în organizația Hora, cred că, de la 1 iunie, nu ar mai trebui să existe restricții în activitatea restaurantelor, tinând cont că o pondere mare a angajaților s-a vaccinat anti COVID-19, potrivit Radio România Actualități.

Organizația a lansat ieri un ghid privind măsurile de siguranță, cu aspecte care țin de curățenie și dezinfecție sau de regândirea spațiilor.


“O luăm cu un pas înaintea autorităților. Înainte de termenul de deschidere, programat 1 iunie, și venim cu un ghid cum ar trebui să evolueze viața în restaurante din punct de vedere al operatorilor în perioada următoare, în așa fel încât să putem să preîntâmpinăm orice fel de incident. 80% din angajați sunt vaccinați. Începând cu data de 1 iunie, guvernul ar trebui să relaxeze măsurile, în așa fel încât, în activitatea din restaurante, să nu aibă restricții”, a spus Daniel Mischie, președintele Hora.


Președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor a mai anunțat că au loc discuții cu executivul pentru eliminarea taxelor pentru salariul minim brut în următorii 3-5 ani pentru industria ospitalității, drept compensații pentru pierderile suferite în timpul pandemiei.

Radio România Actualități