Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România este pregătită să introducă certificatul verde de vaccinare

Publicat: marți, 18 Mai 2021 , ora 8.59
Sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro
Sursa foto: vaccinare-covid.gov.ro

România este pregătită să introducă certificatul verde de vaccinare, care va fi folosit la nivel european - a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale, Cătălin Chirca, la Radio România Actualități.


STS lucrează deja la un sistem informatic cu două componente: un portal de unde cetățenii își vor descărca gratuit certificatul verde și o aplicație ce va permite verificarea certificatelor emise.


Documentul va conține un cod cu date personale, securizate prin metode digitale.


Pentru noi, din punct de vedere tehnic, acel cod QR reprezintă cel mai important element. Va asigura că există un certificat valabil, care poate fi verificat în toată Europa. Când ne referim la acest certificat, e important să spunem că oamenii nu trebuie să își facă probleme în ceea ce privește protecția datelor. În codul QR, pe care îl vor scana autoritățile din fiecare stat, se vor regăsi doar informații esențiale - nume, prenume și data nașterii. Va fi însoțit și de actul de identitate”, a spus Cătălin Chirca.


Tot în emisiunea Serviciul de Noapte de la RRA, expertul în politici de sănătate publică și în magamentul securizării frontierelor, medicul Ioana Stăncel, le-a recomandat cetățenilor să nu utilizeze alte aplicații, în afara celei oficiale, pentru a nu exista riscuri în ceea ce privește protecția datelor personale.

Radio România Actualități