Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce se întâmplă dacă nu semnăm un nou contract pentru furnizarea energiei electrice?

Publicat: luni, 7 Iunie 2021 , ora 16.42
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei recomandă semnarea unui nou contract cu furnizorul de energie electrică.


În situația în care clientul casnic nu a încheiat un nou contract de furnizare a energiei electrice în regim concurențial sau în regim de serviciu universal cu un alt furnizor de ultimă instanță, furnizarea energiei electrice va fi asigurată de către furnizorul actual, în baza contractului pe care clientul îl are deja încheiat.


Începând cu data de 1 iulie 2021, în cazul clienṭilor casnici care nu au încheiat cu un furnizor un contract concurenṭial cu intrare în vigoare până la această dată, consumul de energie electrică se va factura de către furnizori cu un preṭ egal cu cel din oferta de serviciu universal în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.


În ceea ce privește contractarea și condițiile de furnizare a energiei electrice, este de reținut că opțiunea clientului casnic este de a schimba doar furnizorul. Instalația de alimentare cu energie electrică la care este racordat locul de consum rămâne aceeași și implicit operatorul acesteia rămâne neschimbat, indiferent de furnizorul de energie electrică pe care îl alege și cu care încheie un contract aferent furnizării energiei electrice în regim concurențial sau de serviciu universal. În consecință la schimbarea furnizorului nu există niciun risc de deconectare.

Camelia Vlad