Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ajutor pentru firmele din turism și industria evenimentelor

Publicat: joi, 10 Iunie 2021 , ora 16.00
Sursa foto: arhivă / Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Poiana Brașov

S-a lansat procedura de implementare a ajutoarelor pentru firmele din turism și pentru cele din industria evenimentelor. Grav afectate de pandemie, acestea pot aplica pentru obținerea fondurilor.


Pot beneficia de aceste fonduri firmele care desfășoară activități autorizate de agenții de turism, structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare, structuri sau unități de alimentație, activități autorizate de organizare de evenimente sau activități autorizate de ghid de turism, după cum a precizat reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Ioana Moldovan.


Cheltuielile eligibile sunt, printre altele, acelea privind stocurile de materii prime – materiale – mărfuri, necesare activității curente, datorii curente și restante față de furnizori, cheltuieli privind chiria său achiziția de servicii, achizita de echipemente, de obiecte de inventar, instalații și tehnologii, cheltuieli salariale sau cheltuieli privind plata datoriilor către de bugetul statului, cu câteva excepții, a mai spus Ioana Moldovan.


Bugetul schemei de ajutoare este de aproximativ 50 de milioane de euro, iar schema se derulează până la 31 decembrie 2021.


Plata se va face până la 31 decembrie 2022, în limita fondurilor disponibile. 

Sorin Țârcă