Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 500 de mașini noi pentru pompieri. În județ, circa 60% din tehnica de intervenție este învechită

Publicat: marți, 15 Iunie 2021 , ora 15.00
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproape 500 de autospeciale noi pentru stingerea incendiilor vor fi achiziționate, din fonduri europene, pentru Inspectoratele pentru Situații de Urgență din țară.

Contractul a fost semnat de ministrul Afecerilor Interne, Lucian Bode, care a precizat că acest lucru va aduce o îmbunătățire substanțială a situației mașinilor de stins incendii din țară.


“Prin încheierea celor două acorduri cadru în valoare de aproximativ 159 de milioane de euro, vor intra în următorii 2 ani în dotarea structurilor IGSU, 476 de autospeciale de stingere a incendiilor”, a spus Lucian Bode.


Aproape jumătate din autospecialele din țară sunt foarte vechi, potrivit sercetarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat:

40% din mașinile de stingere sunt cu o vechime de peste 25 de ani, unele dintre ele depășind 30 de ani. Sunt mașini care încă sunt în dotare din anii 1980 și care încă sunt folosite ca și sisteme de intervenție”, a spus Raed Arafat



Chiar dacă în municipiul Brașov situația este mult mai bună decât în ale zone din țară, județul are un parc auto chiar mai învechit decât media pe țară.

În județul Brașov, undeva la 60% din tehnica de intervenție, mai ales din cea cu apă și spumă, este învechită, însă, cu sprijinul colegilor de la logistică, cât și colegii noștri din unități, care sunt foarte inimoși, am reușit să o păstrăm în intervenții, astfel încât să asigurăm, totuși, un răspuns în situații de urgență cu această tehnică”, potrivit comandantului ISU Brașov, colonelul Lucian Marciu.


Primele autospeciale din contract ar putea sosi spre sfârșitul acestui an, iar până în vara anului 2023 ar trebui onorat întreg contractul. 

Sorin Țârcă