Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două minore au pus pe jar polițiștii din județ pentru că au vrut să se distreze pe seama operatorilor de la 112

Publicat: marți, 15 Iunie 2021 , ora 15.37
Sursa foto: AGERPRES / romania-actualitati.ro
Sursa foto: AGERPRES / romania-actualitati.ro

Două minore din localitatea Tărlungeni s-au distrat pe seama operatorilor de la 112, după ce au găsit un telefon mobil în stare de funcționare.


O adevărată desfășurare de forțe s-a declanșat pentru găsirea a două fete, în urma unui apel la numărul de urgență prin care era reclamat că acestea ar fi fost luate cu forța de doi băieți, urcate într-o mașină, duse spre o destinație necunoscută și lipsite de libertate în mod ilegal.


"În cel mai scurt timp, au fost constituite echipe operative complexe, formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, Biroul Rutier, Secțiile 1-5 Poliție, Poliția Municipiului Săcele, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi care, sub coordonarea echipei manageriale, au desfășurat activități de căutare a minorelor, fiind instituite, de asemenea, filtre rutiere pentru depistarea și identificarea vehiculului în cauză", a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agentul principal Nadia Olaru.

După ce numărul impresionant de reprezenanți ai forțelor de ordine a fost pus în alertă, polițiștii au aflat că fetele au vrut doar să se distreze.


Polițiștii au identificat cele două tinere, acestea având vârste de 13 ani, respectiv 15 ani, din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, iar din cercetările efectuate în cauză au stabilit faptul că acestea ar fi găsit pe raza localității de domiciliu, un telefon mobil, ce avea inserată o cartelă funcțională și l-ar fi utilizat efectuând, pentru amuzament mai multe apeluri 112, sesizând totodată, în mod eronat, faptul că sunt lipsite de libertate”, a adăugat Nadia Olaru.


Ancheta se derulează într-un dosar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar, la finalul acesteia, se va propune și soluția legală care se impune.

Sorin Țârcă