Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nu parcați pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, reamintesc oamenii legii, chiar dacă la Brașov parcarea este gratuită

Publicat: marți, 15 Iunie 2021 , ora 16.23
Sursa foto: politiaromana.ro
Sursa foto: politiaromana.ro

De mai bine de o lună, parcarea este gratuită la Brașov, ca urmare a procesului dintre primărie și firma care gestiona locurile de parcare din oraș.


Unii șoferi au înțeles din aceasta că pot parca oriunde, fără să existe probleme, chiar și pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.


Reprezentanții Poliției Locale reamintesc că aceste locuri au un statut special.


Polițiștii locali de la Biroul Trafic Rutier, Ridicări Auto au aplicat în primul semestru al acestui an 121 de sancțiuni în valoare totală de 38.200 de lei, șoferilor care au „sfidat” orice regulă de bun simț parcând pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități fără a avea acest drept”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru.



Chiar dacă în această perioadă nu există amenzi pentru neplata locului de parcare, nu la fel stau lucrurile în ce privește ocuparea fără drept a unul loc destinat persoanelor cu dizabilități.


Un astfel de tupeu poate costa și 2.000 de lei, potrivit regulamentului de organizare și funcționare al sistemului de parcare din municipiul Brașov, respectiv HCL 251/2005. Pot să vă spun că numai în prima săptămână a acestei luni au fost aplicate 15 astfel de sancțiuni”, a adăugat Anca Lăutaru.



Șoferii trebuie să nu uite că, dacă parchează pe aceste locuri, atât valoarea amenzii, cât și numărul punctelor primite ca sancțiune sunt de trei ori mai mari decât în cazul celor care parchează în loc nepermis, fără destinație specială. 

Sorin Țârcă